Strani

torek, 27. oktober 2015

Vsega pa ne morem znati, kajne?


Log pri Brezovici, 13. september, druga tekma za državno prvenstvo v balvanskem plezanju. Moram priznati, da nisem prišla najbolje pripravljena, saj so se treningi po počitnicah komaj pičeli, poleti pa tudi nisem skoraj nič plezala. Včasih si je treba vzeti tudi malo odmora in se ukvarjati še s čem drugim. No, sicer pa je začetek tekem po poletnih počitnicah verjetno tudi za druge punce težek, tako da se nisem preveč obremenjevala.

Na Logu so nam tudi tokrat postavili 8 balvanskih problemov, po dva na balvan. Prva dva sta vedno enostavna in jih punce večinoma preplezamo, nato pa postajajo težji. In zadnji je bil tokrat zame pretežek - pa ne za telo, temveč za glavo. Balvana namreč nisem dobro prebrala, da bi se pravilno postavila z nogama in bi tako lahko s prijemom "na klešče" zadržala oprimek. Ja, samo noge bi bilo treba postaviti v drugo smer! No, ampak saj vsega ne morem vedeti in znati, kaj ne?

Dosegla sem sedem vrhov v prvem poskusu, na zadnjem balvanu pa nisem prišla niti do bonusa. In seveda smo vsi vedeli, kaj to pomeni - da ga lahko doseže katera druga cicibanka. Najbolj me je seveda zanimal nastop Eme S., ki ji gredo balvani vedno odlično, in tudi tokrat je bilo tako, saj je na zadnjem balvanu osvojila vrh. Bravo!

Končala sem torej na drugi stopnički in s srebrno medaljo okoli vratu. No, ampak zdaj vsaj vem, da se moram še zelo veliko naučiti in da zahteva plezanje tudi veliko razmišljanja o smeri, ne samo surove moči.


Ni komentarjev:

Objavite komentar